A város, ahol élek

Cikked vagy véleményed van? Küldd el ide: avarosaholelek@gmail.com

Megtalálsz facebookon is

Bejegyzések

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Viziten a II. János Pál pápa téren

2014.08.22. 15:21 Cityboy08

A blog ma reggel a II. János Pál pápa téren járt.

Helyszíni, rövid összeállítás:

A teret bejárva kissé meglepett, hogy a rendőrség is jelen volt és minden gyanús személyt igazoltatott. Egy tucat hajléktalanon és (valószínű) 3 drogoson kívül semmi gyanús nem volt a téren, igaz ezek az emberek is csak sütkéreztek. A rendőrségen kívül egy parkőr is volt a téren, aki nappal szintén a rendre vigyáz. Ezen kívül takarító személyzetet is láttam bőven, egyikük még egy tűfelszedő eszközzel is "pásztázta" a terepet. A Renddel és a tisztasággal tehát szemmel láthatóan nem volt probléma: nyugodtan ültek az emberek a padon vagy éppen egy kellemeset sétáltak és a gyerekek nyugodt körülmények között játszottak a hintákon, homokozókban. Mindezt nappal a reggeli órákban, viszont kissé beárnyalta a dolgokat, amikor az egyik "rend őrzőjével" beszédbe elegyedtem, hogy itt azért történnek durva esetek is. Volt amikor 10 drogos támadta meg és védekezni alig tudott ellenük, mert kényszerítő eszköz híján csak a puszta ereje védi meg bármitől is. Megkért, hogy említsem meg, hogy sok a probléma a környéken és a téren tanyázó román állampolgárokkal is. Sok a lakossági panasz is a térrel kapcsolatban. A lakosok szintén a kétes alakoktól féltik a teret és pl. a gyermekeiket. Álatalában a téren az igazi mulatság este ill. hétvégeken kezdődik, amikor a hajléktalanok, hangoskodók és a drogosok száma megszaporodik.

Mindenesetre az irány jó a kerület részéről, hogy őrizteti a tereket vagy a parkokat, de az állandó jelenlét az, ami hiányzik ezeken a helyeken. Zárszóként pedig tükrözném az ide járni akaró normális lakók gondolatait: határozott és kemény fellépést minden egyes bűnelkövető, randalírozó és romboló ellen!

A park állapotáról nem esett szó, hogy a berendezéseket bizonyos elemek folyamatosan amortizálják, de ez már olyan megszokott a mai világunkban. Csinálják, hiszen a tettenérésnek, számonkérésnek és a elrettentő büntetésnek legtöbbször csak a fogalmát ismerjük...

Szólj hozzá!

Címkék: Videó

A bejegyzés trackback címe:

https://avarosaholelek.blog.hu/api/trackback/id/tr656626041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása